Biografie

Adinda Bruining is een creatieveling die al jong begon met het luisteren naar stemmen en talen. Als kind stond bij haar de tv standaard op de Engelse series en films en hier heeft ze dan ook een groot deel van haar talenknobbel ontwikkelt. Als voice-over spreekt Adinda in zowel Nederlands als vloeiend Engels (Brits en Amerikaans) in. Daarnaast is ze vanaf 3-jarige leeftijd naar Duitsland gegaan tijdens vakanties. Hier heeft ze haar Duitse taal dan ook geleerd.

Haar voorliefde voor theater, musicals, animaties en games heeft Adinda een passie voor nasynchronisatie opgeleverd, waar ze na verschillende workshops onder leiding van o.a. Barnier Geerling, Lotte Horlings, Nicoline Pouwer, Edward Reekers en Laura Vlasblom geleerd heeft om zich als stemactrice te kunnen ontwikkelen. Daarbij volgt ze als zangeres zanglessen sinds 2012 onder leiding van Lies van der Bij.

Met 5+ jaar ervaring in de industrie werkt Adinda efficiënt, snel en gedetailleerd. Een thuisstudio met professionele uitrusting maakt dat ze projecten binnen 24 uur maar vaak al eerder kan doorsturen. Daarnaast reist Adinda gerust naar externe studio’s als de klant dat wenst. Met haar brede ervaring, passie, creativiteit en toewijding aan haar vak is Adinda Bruining een toonaangevende stemprofessional in haar vakgebied.

nl_NLNL